Sayfalar

27 Şubat 2017 Pazartesi

Ben Bunu Hak Etmedim!

İlk defa geç kaldım diye derse alınmadığımda 6.sınıftaydım. Nasıl kızmıştım. Öğlen arası evden çıkarken istediği birşeyi unutmuştum. Makastı galiba. Geri döndüğüm için gec kalmıştım. O yokuşu koşa koşa çıktığım için üzülmüştüm en çok. Sonra öğretmen biraz bağırıp çağırınca geç kağıdı al gel dedi. Ben sinirden gözleri dolu dolu müdür yardımcısına gidip geç kağıdı aldım.
Bundan 8 yıl önceydi.
O zamandan sonra hiç derse alınmayacak şekilde geç kalmadım. Hiç geç kalmadım demiyorum yalnız. Geç kalırım yani yalan yok :D Ama yani çok geç kalmışsam eğer saygı duyarım içeride ders anlatan öğretmene ve girmem derse. Beklerim 1 saat. Ama en fazla 2 veya 3 dk geç kalırsam girerim elbet. Dk farkıyla neden dersi kaçırayım?
Bugün de 10.40 dersim için koştur koştur geldim okula. 10.39da sınıfa girdim. Hoca geldi 10.48de. Bir de ilk ders söylendi de söylendi geç kalmayın yok yazılırsınız diye. Neyse 1 ders aradan sonra yine geç kalma konusunda takıntılı bir hocanın dersi var. Hemen gittim kuruldum erkenden sınıfa. Arada da gittim bi kahve alayım dedim. Demez olsaydım. 14.40da ikinci saat başlıyor. Ben girmişim sınıfa 14.41. ALMADI! Neye yanayım? Yoklamaya mı? Herkesin içinde rezil etmesine mi? Eşyalarımı alamayıp hemen eve gidemeyişime mi? Yoksaa benden sadece 1 adım öncekinin derse girebilmesine mi?
Kantinde oturuyorum. Elimde telefonum ve kahvemle.
İyi haftalar diye resim atmıştım değil mi bugün instagrama. Vazgeçtim. Koştur koştur geldigim derse yok yazıldığım için hiç de iyi bir başlangıç olmadı.
BEN BUNU HAK ETMEDİM!

8 yorum:

  1. oluyor böyle şeyler öğrencilikte.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmasın 😞 Ben üzüldüm kimse üzülmesin 😢

      Sil
  2. gıcık hocaymış yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evey ya ne yazık ki. Gerçi biraz haklı çünkü görme engeli var ve öğrenciler suistimal ediyor bu durumu. Ama hayatımın klasikleşen durumu işte. Olay bende patladı. 😂

      Sil
  3. Bu benim başıma da geliyor arada ya.Geçen yıl mı neydi işte hoca dersi erkene çekmiş önceki derse şehir dışında olduğum için girmemiştim haberim yok.İki arkadaşımda benimle beraber her şeyden bihaber sınıfa gircez. Hoca içerde biz şok. Hocam ders sekizde değil mi dedik.Yok dokuzda dedi adam bize. Biz gene şok.Adama tüm ders öfkeyle baktım aldı sonra ama moral yerlerde rezillik diz boyu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa evet hiçbir sey değil de o rezillik fenaa. Gerkesin önünde resmen tiyatroda koltuğunu ararken yanlışlıkla sahneye çıkmaktan farksız. :D
      Genel öğrenci sorunları:D

      Sil
  4. Genel anlamda iyi profile sahip olan öğrenciler böyle haksızlıklara mâruz kaldığında gerçekten de can sıkıcı bir durum yaşıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne yazık ki çoğu öğrenci hu tür durumlarla karşılaşıyor. Yapılabilecek birşey yok ne yazık ki.

      Sil