Sayfalar

7 Temmuz 2014 Pazartesi

MİM: Nedir Ne Değildir?

Harmony çingum beni yine unutmamış ve yine bir mimde görmek istemiş :)) Sahuru beklerken, etraf sessizken, A Man From The Stars yeni bitmişken,The Master's Sun'ın ilk bölümünü yeni izlemişken, eee tabi biraz da tırsmışken, işte neyse tam da şu an bu mimin tadını çıkara çıkara yazabilirim diye düşündüm :)) Ee hadi;

Blog açma hikayen nedir? 
Harmony'nin dediği gibi her mimin demirbaş sorusu :) Cevap için hemen bir tık.

Blogunun ismi nereden geliyor?
Aslında ben blog açarken annem yanımdaydı uzuuun uzuuun düşündük isim konusunu. Sonra benim aklıma geldi. Daha iyisini bulana kadar en iyisi bu diye düşündük ama şu an seviyorum. Değiştirmeyi düşünür müyüm şimdilik hayır :) Ha bir de şu sıralarda blog ismim sanki kiloluymuşum gibi düşündürüyor diye düşünüyorum(cümleye gel). Ama öyle abartı bir kilo problemim ok yani her genç kız gibi ya da her ÖSYM öğrencisi gibi aşırı stresden dolayı biraz fazlam var ama öyle çok değil yani onu belirteyim dedim :))

Hangi mevsimi seversiniz?
Kesinlikle kış. Soğuk ve bembeyaz olmalı. Pencerenin karşısına geçip kalın kazağına ve yumuşacık battaniyene sarılıp sıcacık kahveni yudumlayacaksın. Mevsim deyince benim aklıma hep bu manzara geliyor. Ben bu düşüncemi şuna bağlıyorum. Biz bundan 7 yıl önce Muğla'da yaşıyorduk.Ee tabi akdeniz iklimi dolayısıyla kar görmek biraz zor. Kışları hep yağmurlu, hava hep turuncu... Yani orada kaldığımız 7 yıl boyunca (ki ben 6 yaşında gittim ve 7 yıl kaldık orada) kış nasıl olur bilemedim hep sonbaharda kaldı mevsim. Oranın yazıyla sorunum yok ki hala da çok özlerim Muğla'daki yazları ama dediğm gibi kış yok orada. İşte ben de Ankara'ya gelince fark ettim bunu. Kış nasıl iliklerde hissedilir öğrendim. Aradığımı buldum :) Artık ben nasıl etkilenmişsem yazının yarısını kış özlemimle dolduruverdim :))

Bu mevsim sana neyi çağrıştırıyor?
İşte o bahsettiğim pencere önünde battaniye kalın kazak sıcak kahve falan:))

Kırmızı ruj mu eyeliner mı?
İkiside değil. Eyeliner çekebilecek kadar becerikli, kırmızı ruj sürebilecek kadar da cesur değilim.

Blog yazmak sana ne kazandırdı?
"Kore" diyince "Ayyy ne kadar saçmaaaa!!!" ya da "Hint filmlerini severim" diyince "Ayyyy gerçekten iziyor musuuuun onlarııı!!!???!!" demeyen arkadaşlar. 



Kitap okumak mı bir şeyler yazmak mı?
Kitap okumak. Belki de sınav döneminde okumayı özlediğim içindir :)

Şiir mi, roman mı, hikaye mi?
İlla birini seçeyim mi? :( HEPSİ HEPSİ HEPSİ :)

En çok etkilendiğin film?
Şimdi beğendiğin veya sevdiğin değil etkilendiğin. Hmmm düşünmek lazım. Kız Kardeşimin Hikayesi olabilir ya da Dalgalara Karşı olabilir ayrım yapamadım şimdi.
 
Hangi tür kitap/film?
Tarihi, romantik, fantastik, çocuk...

Öğrenci olmak mı iş hayatı mı?
Öğrenci olmak :)

Kitap okumak mı film izlemek mi?
Kitap okumak

Klasik giyim mi spor giyim mi?
Öğrenciyiz sonuçta -ya da bu yıl vasıfsız:'(- bir de kasik giyim yaşıma göre biraz ağır kaçar sanki onun için spor giyim

Almaktan asla vazgeçmeyeceğin şey?
KİTAP KİTAP KİTAP KALEM DEFTER 

En sevdiğin yemek?
Ne olursa yerim :))

En sevdiğin dizi?
Karar veremem ki. Ben sıralayayım siz seçin:
Elveda Rumeli
Secret Garden
My Gİrl Friend İs A Gumiho
Heirs
A Man From The Stars 
...

Özel yeteneğin olsa bunun ne olmasını isterdin?
Aklıma ışınlanmaktan başka bir şey gelmiyor hele de trafikten bu kadar ağladığımız bu günlerde.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_loerhbK5FT1ql7dmyo1_500.gifHasta olmanın en kötü yanı nedir?
İştahımın kaçaması :( oburum sanki biraz ;)

Alınacak listen var mı?
Kitap listem var ama sayılır mı?
Hanımın çiftliği(1.2.3. kitaplar)

Milena'ya Mektuplar

Saraydan Sürgüne
mihmandar 
Katre-i Matem
Şah Sultan
...

İlk aldığın makyaj malzemesi?
İlk öyle çok makyaj malzemesi almam ama yıllık çekimleirm için dersaneden çok sevdiğim arkadaşım beni watsons a götürmüştü (canım benim şuraya gidelim mi dediğimde hemen koşar gelir ne olursa olsun. İ. teşekkür ederim bir tanem :*) İlk diyebileceğim onlardı galiba; rimel (Dramatic Look Mascara 5x Volumeve ruj (Watsons Magic Lip Balm ruj gibi de değil asında sürünce seffaf ama 5-6 saniye sonra rengi beliriyor İ. bana dudağın rengini aldığını söyledi bilemiyorum ararken bir yazıya geldim ayrıntı için buyrun) almıştım. 

İşte bu kadaaaar :)) Beni hiç bir mimde unutmayan çingum Harmony'ye teşekkür ediyorum tekrar ve artık yavaştan bitiriyorum şimdi de sıra mimi paslamakta:
yapmamışsınız gibi geldi ama bilemedim ben size atayım da mimi gerisi sizin :)) hadi ben kaçtım o zaman :))



16 yorum:

  1. bazı sorular bana tanıdık geldi ama yok yok yapmadım ben bunu :)) teşekkürler çingu ve bu arada ben de a man from the stars'a başlayacağım umarım güzeldir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meraktayım bekliyorum :))
      a man from the stars ahhh ahhh gerçekten saçama ama bir o kadar da muhteşem... anlatılmaz izlettirilir hemen başla derim :))

      Sil
    2. Çok güzel hemen başla. :)

      Sil
  2. Mim için teşekkür ederim :) Bak bana da yazacak konu çıktı nasıl mutlu oldum ya :D En kısa zamanda yapacağım >. <

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek :) umarım eğlenerek yazarsın :))

      Sil
  3. Mimledin ^^ Kabul edersen elbette
    http://kahveminkokusu.blogspot.com.tr/2014/07/mim-neden-k-pop-dinliyoruz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi kabul ederim teşekkür ederiiim hemen geliyorum :))

      Sil
  4. iki gün önce gecenin 4ünde yorum yapmıştım ama yayınla yerine yanlışlıkla oturumu kapata basınca gitti koca yorum.. :( çok özür diliyorum bu konu için bu aralar baya dalgınım -.-"" şimdi yeniden yazdım ama ^^
    öncelikle yazı çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. ^_^ blogunun ismi çok güzel benim aklıma pofuduk diyince peluş oyuncaklar, yastıklar filan geliyor böyle yumuş yumuş. hiç aklımda şişman bir insan canlanmadı vallahi. :D ah ben de kilo aldım ama veremiyorum ya :(
    ne kadar şanslısın çingu! aynen dediğin gibi yağmur ve çamurdan ibaret buralarda kış.. :( bir de işin kötüsü çukurova yazmayı düşünüyorum gene kalıyorum buralarda yani :( belki de hacettepe yazar ankaraya giderim, bakalım..
    bu arada şu mavi kuş tam yazdığım kutucukta bekliyor yazdığım yazıyı göremiyorum ya :D ama pek sevimli bişi de diyemiyorum :D :D
    makyaj konusunda aynı durumdayız ama bence üniversitede alışacağız :) sonuçta kimse eyeliner çekmeyi annesinin karnında öğrenmiyor biraz çalışırsak biz de beceririz :P yıllıklar deyince.. kaç gündür yıllığımı alacağım unutuyorum artık yarın sabaha kaldı ne uğraştık saç makyaj cidden ya :/ şu vücut ısısına göre değişen ruj pek ilgi çekici duruyor bir ara uğrayıp alayım ben de. not: watsons'ı çok seviyorum ben de. sadece watsons'da olan özel duş jelleri, kremler filan oluyor çok hoş ya. fi tarihinde kore malı diye bir salatalık maskesi almıştım ucuz da bişiydi ama çok kaliteli çıktı. iki üç gün iltifat aldım insanlardan cildin parlıyor diye. :D adını bilmiyorum ama hemen bulursun kore malı bir o vardı öneriyorum. :D
    tamam o zaman kaçtım ben, bu da gitmez diye tırsıyorum o yüzden kopyalasam iyi olacak.. ellerine sağlık çok eğlenceli bir yazıydı. öpücükler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüh şanssızlık neyse ama üşenmeyip yeniden yazdığın için teşekkürler :)) bu arada ben de sana bir yorum yazmıştım ne zamandır da bakınıyorum yayınlamış mısın diye ama şimdi hatırladım ya ben de o zaman "hii yanlış yere bastıııım" diye bir tepki vermiştim demek ki benimki de öyle gitti :( yeniden yazayım o zaman tüh gitmiş valla :(
      neyse tekrar yorumun için teşekkür ederim :)
      Gözünde kilolu olarak canlanmadığıma ne kadar sevindim anlatamam çünkü dün kuzenim geldi iftara eşi bana diyor ki "çok kilo almışsın yüzün kocaman olmuş!" nasıl moralim bozuldu ama neyse dedim :)
      hacettepeye gel :)) görüşürüz buluşuruz iyi olur gel gel :))
      o mavi kuş aslında düşündürüyordu beni böyle saçma sapan yerlerde duruyor diye ama hep istiyorum bir de dediğin gibi çok sevimli kıyamadım "aldııım onuuu iiiçeriiyee cik cik cik cik ötsüüün diiyeeee" ötmüyor ama neyse :)
      alışırız değil mi ya? ben o kalemi rimeli falan elime alınca göz kapaklarım titremeye başlıyor resmen istemiyoruuuum diyor :)) o ruj gerçekten güzel yani tavsiye ederim hem minicik birşey her yerde yanında taşıyabiliyorsun sürebildiğim bir tek ruj olunca onu da yanımda taşıyorum :))
      watsons'u gerçekten ben de seviyorum hem çok iyiyi ilgileniyorlar hem de dediğin gibi kremler sabunlar duş jelleri çok güzel kokuyor :))
      balo için makyaj yaptırmaya gittiğimde bana cilt maskesi peeling falan yapmamı söylemişlerdi onu deneyeyim o zaman :)
      bu arada tekrar teşekkür ederim yorumun için
      yine bu arada oraya da yazacağım ama adalar yazın çok güzel olmuş eline sağlık :))

      Sil
  5. selamlar :) severek okudum. Annenle beraber oturup blog ismi araman şahane.
    Dediğin gibi seni anlayan insanlara ulaşmış olmak bloglarımızın hem amacı hem sonucu.
    birde izleyici gadgeti koyarsan harika olur.Takip etmek daha kolay oluyor.
    İkinci tavsiyem ise copy paste yaparken düz metin olarak yapıştır dersen o arka fon olayını çözmüş olursun.
    sevgiler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoook teşekkür ederim güzel yorumun içiin :)) çok sevindirdin beni :))
      gerçekten güzel insanlarla tanıştım ve tanışmaya devam ediyorum :) buradaki arkadaşlıklara sanal diyorlar ama beni çevremdeki bir çok arkadaşımdan daha gerçek arkadaşlıklar olduğunu düşünüyorum :))
      izleyici gadgeti arızalandı sanırım koyduğumda hata veriyordu ben de yeni bir çözüm bulmak için çıkartmıştım ama tekrar koymayı unutmuşum yeniden koyayım o zaman hatırlatma için de teşekkür ederim :))
      şimdi gördüm arka plan sorununu tavsiye için de teşekkürler :))

      Sil
  6. Selam^^ Mimini keyifle okudum ellerine sağlık :) Bende mimlemiştim seni twitterden menşın attım ama görmedin herhalde :) Eğer yapmak istersen seve seve okurum :) Sağlıcakla kal^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :)
      Görmedim hemen bakıyorum. Tabi ki de yaparım :))

      Sil
  7. Mimlendin ! :)
    http://saydammurekkep.blogspot.com.tr/2014/07/ilk-mim-random-play-mimi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiiim :) hemen geliyorum :)

      Sil
    2. Teşekkür edeeeriiim :)
      Hemen geliyoruuum :)

      Sil