Sayfalar

8 Temmuz 2012 Pazar

OKUDUM

             Ne zamndır yazmak istediğim o kadar çok şey var ki ama şimdi size çok tanıdık bir bahane sunacağım: "Zamanım yoktu ki!"
            Evet yaz tatiline girmişim ama hala vaktim yok ne yazık ki :(. Bu yaz ilk başta harika gibi görünen bir şey yaptım:D İngilizce ve keman kursuna yazıldım... 13.00'da İngilizce ve16.00 da da keman kursu var ve aralarında 1 dakika bile yok hatta İngilizce kursum 16.15 de bitiyor :( son olarak da en kötüsünü belirtmek istiyorum ki keman kursu hafta içi hergün ve İngilizce kursum da sedece cuma günleri tatil:(. Ben de "geceyatmayıbilmeyengündüzkalkmayıbilmeyengiller"den olduğum için bu yaz hafif kabusumsu geçecek gibi:D Evet bu kurslar sadece ilk başta çok iyi bir fikirmiş gibi geldi. Sonra da OH YOOOO!!!!:D
        
Geçen ay bitirdiğim ve yazmayı çok istediğim bir kitapla devam edelim bakalım.

HAYAT GÜZELDİR



                Hayatın gerçekten de güzel olduğunu hatırlatan bir kitap bu. Bu kitabın bir de bana geliş öyküsü var ki... neyse öykünün sonunu anlatayım çünkü başı pek hoş değil.
Şimdi efenim ben lise 3. sınıfa geçmiş bir öğrenciyim. geçen sene yani 10. sınıfta edebiyat klübümüzce hazırlanan bir bilgi yarışması yapıldı ama bu öyle matemetik fizik gibi dersleri kapsayan bir yarışma değildi. Bir kültür yarışmasıydı. Yarışmamız edebiyat, sanatın her dalı, spor, biraz tarih, biraz coğrafya gibi dalları içeryordu. Her sınıf kendi adaylarını belirledi ve oylama yapıldı. 4 yarışmacı seçilmeliydi. Benim canım arkadaşlarım beni de aday göstrtdiler sağolsunlar.  böylece de 4 arkadaş tüm gücümüzle çalıştık, araştırma yaptık yarışmanın ilk etabında 1. olduk finalde ise 2. ... (işte hikayenin başı burada başladı ama hiç hoş değil bu yüzden burayı atlıyorum)
Sonuç olarak bize kültür edebiyat klübünce hediyeler verildi bu da bana verilen hediyeydi.
               Biraz ön yargılı davranmıştım bu kitaba. birbirinden güzel 21 hikaye bulunduruyor kitabımız zaten öyle çok kalın bir şey de değil topu topu 175 sayfa. Ama dediğim gibi gerçekten hayatın güzel olduğunu anımsatan bir kitaptı. Herkesin okuması gereken bir kitap bence. En çok beğendiğim yerlerden birisi:

Hikaye:ÇiçekTefsiri
-Sen bırak dükkanı bir şey soracağım.
-Buyur.
-Laleler açmış gördün mü?
-Ne lalesi ya! 

ATATÜRK'ÜN AŞKI LATİFE




         Bu kitabı da geçtiğimiz cuma günü bitirdim. Aslında ben Latife Hanım'ı pek sevmem. Onun şımarık, bencil biri olduğunu düşünmüşümdür hep. Belki öyledir belki de değildir orasını da bilemem. Bu kitabı kitapcıda gördüğümde kendi kendime " Bilmediğin okumadığın araştırmadığın bir konu hakkında yorum yapmak hoş değil en azından bir kitap okumalıyım bu kanuda." dedim ve aldım bu kitabı.
         Ama kitap Latife Hanım'ı haklı çıkarmak için çok fazla kasmış bence. Dediğim gibi doğrudur veya yanlışdır orasını bilemem ama bence olaylar kitapta çok abartılmış. Mesela ben Zübeyde Hanım 'ın Latife'yi bir türlü sevemediğini hatta "Mustafa'm bu kadınla evlenmesin" diye vasiyet ettiğini biliyorum bir tek ama burada olaylar benim bildiğimden çok farklı işlenmiş. Bu olaylar her zaman Latife Hanım haklıymış gibi göze sokula sokula anlatılmış.
         Pek sarmamıştı açıkcası ama eğer alelade bir aşk öyküsüymüş gibi okunursa hoş bir kitap. Dediğim gibi pek beğenmedim ama bu konuyla ilgili başka kitap okumadan da olayları yine tek taraflı görmüş olurum.

         Neyse yazmak istediğim konulardan birini daha bitirmiş bulunmaktayım. Çok fazla mı resmi oldu ne?:D Yahu ben bu bitişleri yapamıyorum yav! Ayrılamıyorum yazıdan bir türlü nasıl olcak bu iş bir yardım ediverin gari!!!!

2 yorum:

  1. Şu Hayat Güzeldir'i merak ettim doğrusu :) Bu arada blogunu yeni keşfettim ve çok sevdim ben de bu işlerde yeniyim sizi görünce insan daha da hevesleniyor^^ bir kaç tane daha var böyle şeker dünyalar.İzinizi sürüyorum bundan sonra:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiiin^^ inan bana buralardaki tüm bloggerlar o kadar iyi ki. Ben çok tereddüt etmiştim korkmuştum ama hepsi beni bu hiserden kurtardı. Buralardasın yani artık.Mutlu oldum şimdi bak. hemen senin bloğuna geçiyorum senin dünyanı merak ettim şimdi. eminim çok tatlıdır^^

      Sil