Sayfalar

31 Aralık 2012 Pazartesi

mimlerim ^^

http://static.tumblr.com/chwpajo/Mz1m8elw3/profile_567402_user_568332_1337620350tumblr_lxaiwaprxl1qawqhuo1_500_large.pngCumartesi günü çingum Sulli beni mimlemişti. Beni çok mutlu etmişti çünkü bu mimleri yapmayı çok istemiştim. Araya dershane, okul girince yalnızca hazırladığım mimi yayınlamıştım. Ama baktım ki yarın tatil "Daha fazla uzatmanın anlamı yok otur yaz Pofuduk!" dedim.

İşte ilk mim:Blogumda görmek istediklerim ve istemediklerim:
Mutlu edebildiğim, benim blogumdayken gerçekten hoş vakit geçiren insanlar olmalı. Çünkü ben blog dünyasına adım attığımda takipte olduğum bloglarda çok eğlendim yazarın anlattığıyla güldüm, hüzünlendim. Ben de izleyicilerimi (ki bunlar belki de yüzünü hiç göremeyeceğim veya belki de yanından geçip gideceğim insanlar olacak) mutlu etmeliydim ve onları eğlendirebilmeliydim ve gerekirse de onlarla dertleşebilmeliydim. Bu düşüncelerle açtım blogumu. Ve bunu başardığıma da inanıyorum. 
Yani özetle benim blogumda beraber mutlu olabileceğim beraber hüzünlenebileceğim insanlar olmalı :))

 
 İkinci mim: Yeni yıl dilekleri:
* Biraz başarı
* Biraz çalışma hırsı
* Biraz mutluluk
* Uyku için biraz daha zaman :P
* Biraz daha harçlık (baba?):P
* Biraz daha huzur
* Bol bol kar
* Bol bol kar (veya her şey için olabilir) tatili
* Ben Fıstık'ımı istiyoruuuum :'(
* 2012'deki tüüüm olumsuzlukları unutturacak mutluluklar istiyorum
*  Ve bunlardaaan!!!(açım ben evet)












http://29.media.tumblr.com/tumblr_lz5i3e42OG1r82nnfo1_500.jpg
İşte bunlar ve benzeri bissürü şey istiyorum. Ve de herkese bu yılın mutluluk, sağlık, para diliyorum.

Mimi yapmayan kalmadı sanki değil mi? o zaman isteyen herkese ve de Bellalice sana yolluyorum:)))

İYİ YILLAAAAR!


30 Aralık 2012 Pazar

mim oku-oku!

       Bugün Colored Books'un bu yazısını gördüm. Maşallah çok dolu dolu bir listesi var ve hepsini de bir yıl içinde okumuş. Aslında öyle bir listem benim de var. O kadar uzun değil tabi. Daha mütevazı bir liste. Bir kaç yıl öncesine kadar okuduğum kitapları yad etmek üzere tuttuğum bir de özet defterim vardı ama her insanoğlu gibi okulda " ÖZET! ÖZET!..." diye gezen öğretmenlerim sağ olsun özet tutmaktan nefret ettim. Şimdi özetten ziyade altıçizilesisözler defteri tutuyorum.
       Neyse lafı baya bir uzattım. Şimdi ben diyorum ki herkes 2012de okuduğu kitapları listelesin. Buyrun benim listem ve okuduğum aylar:
  • Kış Bahçesi (ocak)
  • Olasılıksız (ocak)
  • Bir Gün (şubat)
  • İncir Kuşları (mart)
  • Ankaralı Dört Hanım (haziran)
  • Son Cariye (haziran)
  • Hayat Güzeldir (haziran)
  • Atatürk'ün Aşkı Latife (temmuz)
  • Od (temmuz)
  • Kalbimin Sahibisin (ağustos)
  • İki Cami Arasında Aşk (ağustos)
  • Bilgelik Öyküleri (ağustos)
  • Ateş Adası (ağustos)
  • İncarceron (eylül)
  • Gölge Hırsızı (eylül)
  • Sergüzeşt (kasım)
  • Akıl Oyunlarının Gölgesinde (kasım)
  • Baharat Kokulu Hayatlar (kasım) 
Dedim ya gayet mütevazı kaldı Colored Books'un listesi yanında ama her birini zevkle okudum. bazılarını da zaten paylaştım sizinle. Diğerlerini de yayınlamak istiyorum ama kısmet artık ne yapalım ^^

Şimdi de sıra yeni tazecik bu mimi paslamaya geldiii....
* İlk önce aramıza yeni katılan canım çinguma atıyorum bu mimi: Bellalice
* Daha sonra da dün beni mimleyen Sulli çinguma attım(en kısa zamanda o mimi yanıtlayacağım laf aramızda çok da istediğim bir mimdi ;))
* Bifincankahve seni de mimledim
* ve de sürekli okuduğunu bildiğim ve bu mimi almazsa olmazı: cyrstalll
* duygularını kaleme dökmeyi mükemmel şekilde beceren: Şahidim Kalemimdir
* ve son olarak da daha önce hiç mimlemediğim ve severek takip ettiğim Berre ablayı mimliyorum.
Kolay gelsiiiin ^^

21 Aralık 2012 Cuma

Aha ölçez!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik0qhWRModhNfF9N5biEePv-rq6exinZX-y-olUuVV-FPx3srEbqA9MeQRB4ya1WQNi-Awh7na2FSlgbX5w4uGrrcfPRd38MYU7DAZmZh9bKiCkxOBgoiAFxdW-F_RuNEYBxGWZWjW49pS/s1600/21-aralik-hava-durumu.jpg
21 aralık olayına anlam veremeyen milyon kişiden biriyim. hep basit düşünmekten yanayım. Bence tüm dünyanın tek bir kavimin uyguladığı bir takvime göre hareket ettiği düşüncesi bence geçerliliği çok az. Hep duyuyoruz ya işte "şu olaydan önce takvim şöyleydi yok şundan önce böyleydi..." Neden tesadüf gibi bir kavramı da göz önünde bulundurmadan söyleniyor bunlar?
Dedim ya basit düşünmeden yanayım diye. İşte bence maya takviminin sonu geldi diye dünyanın yok olması anlamsız. Belki de adamlar tembellik yapıp "Amaaan dünyanın gününün çetelesini ben mi tutcam lan! o zamana çok var hele bir kaç yıl devirek şu takvimden" diyip o yıldan sonrasını hazırlamadı nereden biliyoruz? (evet fazla hayalci oldu :P)
İşte dediğim gibi inanmadım inanmamaya da devam edeceğim. HZ. Muhammed (sav.) bile bilmezken kıyamet günü yalnızca Allah tarafından bilinirken ben tutup mayaların takvimine göre mi düzenleyeceğim hayatımı? Onların takvimi bitti diye hayatım da mı bitmiş olacak? Açıkçası pek mantıklı gelmiyor bana. Ve Nasa bile yarın yayınlanmak üzere "Neden Dün Dünya Yok Olmadı" başlıklı bir yazı hazırladı. Olayla ilgilenen insanlar bile bu kadar eminken neden hala Şirince'ye akın var onu anlamadım? :P

Bugün fizikden sınavımız vardı. Dün çıkışta Çılgıncığımın yakarışı ve aldığı cevap:
- Kıyamet sınavda kopsa da kurtulsak yaaa!
- Diğer taraftaki sınavı napcan? O_o...
  Ölünür size yaaaa! :D:D Tamam gittim :)
(Başlık by KüçükBalık... sınav öncesi çaresizlik anlarındaki sözü.)




7 Aralık 2012 Cuma

Benim KüçükBalığım :)

Başlık değil mi? evet anlatacağım. Benim bir KüçükBalığım var evet. Her gün bloguma girip alt üst eden ve her gün en az yarım saatini buraları karıştırarak geçiren. Aaaaa bak nasılda atladı hemen. eminim ki şu an  oturduğu yerde titreye titreye gülüyorsun:)
Evet kendi aramızdaki telepati iletişimine ara verip sizlere de dönmeliyim. Kim bu KüçükBalık? Ne istiyor benden? Efenim hemen izah edeyim malumunuz bendeniz 11. sınıfa tabiri caizse lise 3. sınıfa giden bir gariban MF öğrencisiyim (bu konuşma çok kastı beni yahu O_o normal konuşabilir miyim? :P) Herneyse işte bu KüçükBalıkla tanışıklığımız o lisenin çömlük yıllarında yani 9. sınıfa dayanır.  O yüzden daha okul bahçesinde adımı duyar duymaz 9-A sınıfına giden öğrencilerin peşine takıldım ve gözüme bir potansiyel arkadaş adayı kestirdim. ama potansiyel arkadaş adayı direk arka sıralara yönelince ve taaa o zamanlarda bile ön sıra sevdasından vazgeçemeyen bir cins olarak peşinden gitmedim. "Amaaan salla gitsin" dedim ve ön sıralara bir göz attım.(yalnız belirtmeden geçemiyciiim ben bu göz atma işlemini ve önceki "amaaan..." muhabbetini daha sınıfa attığım ilk adımda yaptım. Dar zamanda böyle hızlı davranamam yalnız!) En ön sırada yalnız tek kişilik boş yer vardı gerisi doluydu ve o sırada da bir kız oturuyordu. gittim ve tüm sevimliliğimle "Oturabilir miyim?" dedim. kız kafasını kaldırdı ve o kocaman elmacık kemiklerini çıkararak kocaman gülümsemesiyle kafasını salladı hayal edin :) (KüçükBalığıma ne de yakışırmış kocaman kafasııııı, yerim seniiiii :D). 2. dönem konusu açılınca beni ilk gördüğünde ne düşündün diye sordum. aldığım cevap çok trajikomikti: "Aha arkadaş!" :D:D:D:D Yaklaşık bir ay gülmüştük buna :D

Benim bir tek KüçükBalığım yok tabi ki. Bir de Minikçılgınım var (Balıkcım hemen yetiştir hemen koş isim buldum onaaaa! :D Ama yakışmamış mıııııı? Neyse yine titreşime geçti :D) Bu Minikçılgın da okulun ilk günü gelmemişti.  2. gün mü 3.gün mü işte o sıralarda gelmişti. biraz mesafeliydik ama bir anda aramıza karıştı nasıl olduğunu anlamadım mantar gibi bitiverdi yanımızda iyi ki de gelmiş :D (Seni çılgın şey!)
Bir iki kişi daha var bahsetmek istediğim. bunlardan birisi E. onunla da daha okulun ilk günü sıra münasebetiyle tanışmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz sene hepimizin beklediği bir kararla TM öğrencisi olmaya karar verdi ve yanımızdan, dizimizin dibinden ayrıldı. Ama her teneffüs yanımızda canım arkadaşım. (Bir gün mutlaka biz de o sınıfa gireceğiz!-kararlılıkla uzaklara bakar-).
Diğer ise yine E.( artık hep beraber oturup onlara da bir isim bulacağız ve ben o zaman bu yazının altına not düşeceğim.) Minikçılgınım ile aynı serviste, KüçükBalıkcığım ile de aynı dershanedeler. Onun da aramıza nasıl katıldığını fark edemedim. Bu konuyu bazen ciddi ciddi hafızamın derinliklerine doğru dalıp araştırıyorum ama hiç birimiz bu süreci fark edemedik. Bir bakmışız şu anki halimize gelivermişiz. (Balıkcım ve Çılgıncım sizin haliniz bambaşka zaten nasıl böyle oldunuz siz yahuuu!:D:D)
Ve Çingum. O biiiir koreseveeer! O biiiir ablaaaaa! O sınıfımızııııın sınıf annesiiii! O herşeeeey! Zaten özetle anlattım onu da dediğim gibi o herşey! :D
İşte böyleee! Benim ailemden bile çok gördüğüm kişiler. Bir yerde hepimiz bir aile olduk. İnşallah da hep böyle olacak :)
Şimdi diyorsunuz ki bu başlıktaki balık olayı nedir? Şudur:bir kaç gündür benim KüçükBalığım balık taklidi yapıyoooor! Alkııııış! İşte oradan o balık da yani:) 
Aaaa bir deeee buradan Minikçılgınım ve KüçükBalığımın bir rekorunu paylaşmak istiyoruuuum! (alkııııış!) Bugün benim canım ufaklıklarım tam tamına 7 dakika 38 saniye sarılmış vaziyette ayakta durarak bir rekora imza attılar! Buradan arkadaşlarımı kutlayarak ikisininde yankalarından öpüyorum!
(resimler alıntıdır:
 http://www.genckizlar.net/
http://www.forumrenkli.com)