Sayfalar

29 Ekim 2012 Pazartesi

Cumhuriyet Bayramı Mimi

Dün internette haberlere bakarken gözüme bir başlık çarptı: Cumhuriyet denince akla gelen 30 obje.
İlgimi çekti açıp baktım. Çok farklı düşünceler var.
Ama ben olsam (ki zaten Hİlmi Yavuz da aynı şeyi söylemiş) Nutuk derdim. Çünkü Türk milletinin yaşadığı zorlu mücadeleleri anlatan "Cumhuriyet"e giden o zorlu yolu anlatan en önemli eser. Bu eser cumhuriyeti anlatan en önemli sembol değil de nedir ki?
Sonra düşündüm ve dedim ki"Neden bu konu bir mim olmasın?" Olsun değil mi? Eee hadi o zaman pamuk eller klavyeye ;
-Harmony
-Hoi Hoi
-Kore Delisi
-Küçük Filozof
-Tembel Agasshi
-Cyrstalll
-Ve yazmak isteyen herkes (blogger olmayanlar yorum olarak cevaplayabilir)

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun :)

Öncelikle hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Tam 89 yıl önce Atatürk'ün ve vatan millet sever arkadaşlarının sayesinde Türk milleti cumhuriyetle tanıştı. Bugün uygar bir toplum olmamızın ve dünyada birçok şekilde adımızı duyurmamızın da temelleri atılmıştı o gün.

Atatürk'ün milleti için gerçekleştirdiği belki de en önemli düşüncesiydi. Bize bıraktığı ve korumamız gereken iki şeyden biriydi cumhuriyet. diğeri de vatan... Gözü arkada kalmadı hiçbir zaman, bize güvendi. bu durumda bize düşen tek şey de Ata'mızın yüzünü kara çıkartmamak.

1932 yılı Türkiye ve Dünya Güzellik
 Yarışmaları birincisi
"Keriman Halis Ece"

1952 Avrupa güzeli "Günseli Başar "

Günseli Başar hakkında bilgi için tık tık
Keriman Halis Ece hakkında bilgi için tık tık

24 Ekim 2012 Çarşamba

İyi Bayramlar!

Herkese iyi bayramlar!
 
 
Bu bayramda bol bol et, bol bol tatlı, bol bol sarma diliyorum herkese^^
 
 

20 Ekim 2012 Cumartesi

Ben hastaydım sanki biraz? O_o

Bir hafta boyunca okula gitmemek ve ben? Pek de inandırıcı gelmiyordu açıkçası veya annemin "bugün okula gitme istersen" diyeceği. Ama oluyor işte insan hastalanmayagörsün=)

Evet hastaydım yataklara düştüm resmen ve bir hafta okula gitmedim. Bir hafta derken işte pazartesi perşembe ve salı günü ilk 2 ders okuldaydım sadece gerisini evde yatarak geçirdim ne yazık ki       
 =(  Aldığım 2 günlük raporu da sadece 1 gün yazmışlar, kızgınım!!!! yahu bir oku değil mi kaç gün olduğunu. Bir de müdür yardımcısına gidiyorum odasında yok adam. Ben de baş müdür yardımcısını gördüm ona söyledim rapor verecektim diye. "Numaranı sınıfını yaz A hocanın masasına koy ama kendisine söyle rapor getirdiğini, masasında olduğunu" dedi. Zil çaldı bende yukarı çıkarken "öğretmenler odasındadır belki" dedim yanımdaki canım arkadaşıma(öptüm seni şekercik ^^). Girdik öğretmenler odasına hoca telefonla konuşuyor ben de bekliyorum. Neyse bitirdi konuşmasını ben bir iki kere hocam diye seslendim hemen yanındayım ama görmezden geliyor adam. En sonunda "Söyle"(!) dedi ama yüzüme ile bakmıyor. Ben bozuldum çünkü yanında başka öğretmenler de var. ama belli etmedim. "masanıza 2 günlük rapor bıraktım onu söylemeye gelmiştim" dedim. Adam ne dese beğenirsiniz? "Tamam. Kaybol!" Ama o an nasıl kızdım anlatamam. Arkadaşım pek duymadı hocanın ne dediğini o biraz daha geride duruyordu ama ben duydum ve diğer öğretmenlerimin yanında hiç hoş olmadı yani. Hayır zaten ayakta zor duruyordum bir de müdür yardımcısı arıyorum, bulunca "şu hocana da söyle ama" deniyor. O müdür yardımcısını buluyorum o da öğretmenlerin yanında artistlik taslıyor. Bir de verdiğim rapor 2 gün yerine 1 gün giriliyor. Çok kızdım yani çok!

Neyse ya baya bir dert yandım değil mi=) Peki 1 hafta ne yaptım? Tabi ki çalışamadım ve yarın dershane sınavı var. Büyük ihtimalle sınıf düşeceğim ama ne yapalım artık kısmet.

Geçen bir hafta annem kafamı dağıtmak için arang'ı izlemeyi teklif etti. Ben de boş zaman bulmuşum reddeder miyim? haaaaaaaayıııııır!! Başladık izlemeye. Ne ilginç bir dizidir o yahu O_o... Hayaletler, hayalet avcıları, gökyüzü kralı, yeryüzü kralı, ne olduğunu belli olmayan (ama annemle hem fikir olup cadı diye nitelendirdiğimiz) bir kadın, ölen onlarca genç kız ve kaybolan ruhları... K-Dramalar bu yaz baya bir fantastikleşti. Ama ben hiçbirini henüz izlemedim=(  Neyse ya kaçmıyor ya değil mi ama=)

Arang izlemek ten başka da bol bol yattım. Perşembe akşamı da okuldan dönünce boğaz ağrılarımı çektim. Ertesi gün de kaybolan sesime "Gel artık!" nidalarıyla içimden serenat yaptım:P Ama bakmayın öyleee işe yaradı sonuçta bu gün sesim çıkıyoooo!:P

İşte böyle bir hafta geçirdim ama şimdi daha iyiyim. tabi içimdeki kurtla anlaşamıyoruz sürekli içimi kemiriyor"Sınavın var sen internette fink atıyorsun! çooook sınıf düşersin sen bu kafayla" diyor=D

Haaa bir de Felix Baumgartner var adam uzaydan atlamış yaaaa! Hayır zaten bir ben izlemedim adamı neyse artık siz şuradan izleyin (izlediyseniz de ne bileyim atlayın videoyu=)) ben bir ara izlerim. Şimdi izleyemem çünkü ders çalışmam lazım biraz en azından şimdiki sınıfımda kalmalıyım.

O zaman ben gideyim sen takıl kafana göre anlaştık mı? =D  

7 Ekim 2012 Pazar

Gangnam Style mı?

Şu an dersaneye yetişmek zorundayım ama bunu paylaşmam gerektiğini düşündüm. Dersaneye gitmeden önceki kısacık anımda 2 tane yazı okudum ve gerçekten çok şaşırdım. Yazıları okuyunca anlayacaksızın zaten ne demek istediğimi. Buyrun bu taraftan:
*http://demetgil.blogspot.com/2012/09/gangnam-stili-dikkatle-inceleniyor.html
*http://ifeelgoodman.blogspot.com/2012/10/gangnam-style-nedir-ne-degildir.html
bu iki yazı için de Küçük Filozof'a ve Demet'e teşekkürler =) Sizin yazılarınızın linklerini verdim. nolur kusura bakmayın:) Aslında uzun bir yazı yazmalıydım bu konuda biliyorum ama zamanım yok ne yazık ki=)
Hadi ben kaçtım o zaman=)